Pietenband

10469288_746194858791924_2810477324675867806_o

Het is begin november: De Broederband ontvangt een telefoontje vanuit Spanje, het is Sinterklaas! Zijn muziekpieten zijn per ongeluk vertrokken zonder muziekinstrumenten mee te nemen. Omdat de Sint nog wist dat De Broederband ook wel eens Sinterklaasmuziek maakt, vroeg hij of we niet nog een aantal instrumenten over hadden voor de Muziekpieten.

En ja hoor; enkele dagen later hoorden we gestommel in de Notenkraker, ons verenigingsgebouw. Daar stonden ze, al rillend van de kou. Na wat gedronken te hebben met de Muziekpieten begon de repetitie (voor oefenen hadden ze namelijk eerder geen tijd, ze moesten immers pakjes inpakken op de boot!). Gelukkig waren de muzikanten van De Broederband zo aardig om nog even snel wat Sinterklaasliedjes met ze door te spelen!

Ondanks dat het best spannend was (ze hadden niet veel tijd meer, voordat de intocht van Sinterklaas zou beginnen) is het allemaal goed gekomen en hebben ze de kinderen in de stad verblijd met de leukste Sinterklaasliedjes.

De Pietenband heeft inmiddels haar instrumenten weer teruggegeven aan de muzikanten van De Broederband en de pieten zijn weer naar huis gegaan met de Pakjesboot… Omdat ze in Kampen een super leuke tijd hebben gehad, hebben we al gehoord dat ze van plan zijn om de volgende keer weer terug te komen naar Kampen.

Tevens is het mogelijk om de Pietenband aan te vullen met Pieten van onze slagwerkgroep Brobando. Dit zorgt voor een swingende afwisseling.

Wilt u deze muzikale pieten boeken voor een optreden, gebruik dan het e-mailadres: voorzitterdebroederband@gmail.com

Muziekpieten: tot de volgende keer maar weer!

Reacties zijn gesloten.