Drukke (kerst)dagen voor De Broederband

BROEDERBAND DRUKKER DAN OOIT…

De traditionele volkskerstzang op kerstavond van muziekvereniging De Broederband verhuist dit jaar naar de Kinderboerderij. Daarmee maakt deze samenzang deel uit van een groter project over Jozef en Maria van Campen, een eigentijdse versie van het kerstverhaal.

Op 24 december is de kinderboerderij ’s middags vanaf 15.00 uur al open voor bezoek. Zo is er een levende kerststal, zijn er oude ambachten en zorgt de muziekvereniging voor stemmige muziek. Van 19.00 tot 20.30 uur is de vertelling van het kerstverhaal en de volkskerstzang ‘Kamper Kribbe’ met muziek van De Broederband. Lampionnen en andere lichtjes zijn uiteraard van harte welkom! (Meer informatie hierover vind u op op www.kamperkribbe.nl)

Ook staan er enkele samenzangen en sing-ins bij scholen en kerstmuziek bij winkelcentrum Suydersee in Dronten op het programma. Een andere traditie die De Broederband al meer dan 70 (!) jaar met veel enthousiasme in stand houdt, is de rondgang in de Kamper tehuizen op kerstochtend. Al meer dan 70 jaar maakt muziekvereniging De Broederband deze rondgang door de Kamper tehuizen. De bewoners worden met stemmige kerstmuziek gewekt.

Voor de 120-jarige vereniging een traditie die het sociale karakter benadrukt. Hoewel zeer intensief, zou geen van de leden van deze kersttraditie afscheid willen nemen. De blijdschap en vreugde die van de gezichten van de mensen is af te lezen en de broze stemmen die meezingen zijn onbetaalbaar en zorgen altijd weer voor ontroering. Het grote aantal kinderen dat inmiddels als toeschouwer meegaat toont aan dat ook de jongste generatie deze rondgang kan waarderen.
De Broederband start om 7.00 uur in Margaretha. Vervolgens is om 7.55 Myosotis aan de beurt. Vanaf 9.05 uur speelt de vereniging in De Amandelboom en tenslotte om 9.40 uur in De Vijverhof.

[bron: Kampenonline]

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *