Een terugblik op 2014: “een geweldig jaar!”

Muziekvereniging De Broederband kijkt terug op een bijzonder geslaagd 2014.

In het voorjaar werd duidelijk dat de beoogde fusie met het Stedelijk Orkest niet door zou gaan. Daarna hebben bestuur en leden van onze 120-jarige vereniging de handen uit de mouwen gestoken waardoor De Broederband de toekomst vol vertrouwen tegemoet kan zien. Het gebouw heeft een flinke beurt gehad tijdens een gezamenlijke klusdag.

Festivaldeelname in Dedemsvaart en een spetterend concert met popkoor VoxFive toonden aan dat het muzikaal ook dik in orde is. De sint- en kerstperiode hebben wij ons niet verveeld met vele optredens in o.a. Dronten en Kampen. Deelname aan de vernieuwde volkskerstzang KamperKribbe en de traditionele rondgang in de Kamper tehuizen op kerstochtend waren daarbij hoogtepunten. Als klap op de vuurpijl hebben we in de loop van het jaar een flink aantal nieuwe leden mogen verwelkomen.

Voorzitter Rico Doorn: “We hebben laten zien dat we als bijna oudste muziekvereniging van Kampen nog springlevend zijn. De afgelopen periode is er een ontzettend positieve energie in de club aanwezig waardoor iedereen wordt aangestoken. Als zittend orkest richten we ons op de zogenaamde herintreders, mensen die vroeger muziek hebben gemaakt en daar door bijvoorbeeld studie of jonge kinderen mee zijn gestopt. Vaak begint het dan na enkele jaren toch wel weer te kriebelen, maar men wil niet meer op straat of shows lopen. Dan is De Broederband een prachtig alternatief: goed muzikaal niveau, sfeer en gezelligheid, leuke optredens, zonder het marslopen op straat. Het enthousiasme en groeiend aantal leden laat zien dat dit aanslaat in Kampen.

Met amusementsband De Toestebolten werd onder andere voor de jarige Weggeefschuur en de Walk of Hope gemusiceerd. In juni hebben zij samen met onze Braziliaanse percussiegroep Brobando voor de halve marathon van Zwolle gespeeld. Dit laatstgenoemde onderdeel, Brobando, bestond dit jaar 10 jaar en heeft ter gelegenheid daarvan een heuse cd opgenomen! Ook hebben zij gespeeld bij de opening van MFC Korteweg (vh ‘t Ukien), bij de burendag in de Akelei en op de Vrijmarkt in IJsselmuiden tijdens Koningsdag. Kortom, een club waar muziek in zit!”

Voor 2015 zijn er al weer vele leuke ideeën en de agenda raakt al aardig gevuld. Zo wordt gewerkt aan een nieuwe website, aan nieuwe muzikale initiatieven (waarover begin 2015 meer) en een grandioos thema-concert in het voorjaar. Een lachende Rico Doorn: “2014 was een geweldig jaar en we zien 2015 met heel veel vertrouwen tegemoet. Wij willen iedereen een fantastisch en harmonieus 2015 toewensen! U hoort van ons!!”

Een goede en veilige jaarwisseling gewenst en een spetterend 2015!!!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *