Broederband brengt magistrale theatrale uitvoering

_H2B9025

Wie afgelopen vrijdagavond in de Burgwalkerk zat, waande zich bij een premiere in een sfeervolle bioscoop. De Broederband had de concertzaal van de kerk omgetoverd tot sfeervolle bioscoopzaal, met decorstukken, prachtige beelden, speciale lichteffecten en een heuse Oscaruitreiking.

De muziek van het orkest paste daar volledig in. Het orkest van De Broederband heeft de ontwikkeling van de afgelopen jaren goed doorgezet. Onder leiding van dirigent Peter Tol wisten de muzikanten zich weer te overtreffen.
De opening met het bekende 20th Century Fox-thema werd gevolgd door het actuele Star Wars Saga. Een prachtige compositie, die stond als een huis! Op een avond vol filmmuziek mag natuurlijk de muziek van Ennio Morricone niet ontbreken. In Portrait of Morricone werden drie bekende filmthema’s behandeld. The Rock, een spannende film over gevangenis Alcatraz, stond vervolgens op het programma. Wisselende maatsoorten, onverwachte wendingen en een prachtig intieme trompetsolo maakten het een bijzondere ervaring. Het deel voor de pauze werd luchtig afgesloten met het vrolijke Disney Festival. Dat het orkest ook de swingmuziek beheerst werd hier wel duidelijk.  (Bron: KampenOnline)

_H2B8966

Jubilaris Pé (“De Sokke”) van der Meulen (rechts) krijgt de felicitaties van voorzitter Doorn

Na de pauze werd het programma vervolgd met de Concertmarch van de film 1941 met John Belushi en Dan Akkroid, een leuke vlotte oorlogsmars uit deze komische film. De jubilarissen werden vervolgens in het zonnetje gezet: Trudy van der Graaf, Gerdien Deuzeman en Hans Nentjes voor 12,5 jaar en Paula de Jongh en Jessica van Dijk voor 25 jaar trouwe dienst. Bijzonder was de huldiging van Pé van der Meulen voor 65 jaar actief lidmaatschap. Een staande ovatie en een minutenlang applaus viel Pé ‘de Sokke’ ten deel. Toen de emoties weer wat onder controle waren, zette het orkest het prachtige Robin Hood, Prince of Thieves in. Romantiek en gruwelijke gevechten, het zat er allemaal in. De emoties mochten nog even blijven, voor de filmmuziek van Gladiator. De bekende componist Hans Zimmer heeft hier schitterend werk afgeleverd. Het publiek voelde en proefde het zweet en bloed in de arena van het Colosseum.

Lekker uithalen konden de muzikanten van De Broederband in het filmoverzicht van James Bond 007. Hard, hoog, snel, romantisch, zacht en spetterend werd het stuk gebracht. Het orkest pakte uit met de toegift Soul Bossanova uit de film Austin Powers. Dat de muzikanten erg veel plezier in hun hobby hebben, bleek wel uit de compilatie van grappige foto’s van de verschillende secties die tijdens dit nummer werden getoond.

De bezoekers van Broederband@themovies werden niet alleen verwend met sfeer en muzikale kwaliteit, maar kregen na afloop ook nog een goed gevulde goodiebag mee naar huis. Voorzitter Rico Doorn: “We dachten dat we het Bevrijdingsconcert van vorig jaar nooit zouden kunnen evenaren. Met Broederband@themovies hebben we bewezen dat dat wel degelijk mogelijk was. Alles klopte: de sfeer, de beelden, de muziek… Alles viel op zijn plek en de bezoekers en acteurs van de avond hebben geweldig genoten. Een volwaardig avondje uit!”
Wat het volgende concertthema wordt kan de voorzitter nog niet zeggen. Eerst maken het orkest en andere onderdelen van de vereniging zich op voor de Vlag van Kampen op 28 mei.

Kampenonline heeft tijdens het concert opnames gemaakt waardoor u binnekort dit concert (of delen daarvan) terug kunt zien..

 

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *