Een muzikant vertelt

12642790_959738877437520_7879842131881302878_n

De zaterdagrepetitie van Broederband@themovies d.d. 6 februari

We zijn vroeg begonnen met klaarzetten van de spullen. Stoelen, beamer & game-room voor de kinderen.

Hoeveel zouden er komen? Vorig week al een mooi aantal, 15 personen. Het is immers een vrijblijvende repetitie.

Wel is iedereen het er mee eens; het is heel fijn om samen de stukken door te spelen op zaterdag. Je gaat meer durven. Je hoort meer. Je eigen foutjes, maar ook verrassende partijen, die je op maandag niet hoort in het geheel.

Bijna 16.00 uur… Mensen druppelen binnen. Er worden stoelen bijgezet. Nog maar weer wat stoelen bijgezet. Meer dan 25 personen, wat een prachtig aantal! Ook meer dan 10 kinderen… Al hebben we daar weinig van gemerkt. De kinderen gingen direct door naar de game-room & hebben we alleen gezien als ze honger of dorst hadden.

Zoals de afgelopen zaterdagmiddagen heeft Manfred de groep begeleidt.. Maar zo’n grote groep? Kreeg Manfred zelfs blosjes van op de wangen & kramp in de armen. Iets lager tempo, studie-tempo en alle stukken (behalve de groten) door. Druk programma!  17.30 uur halen we met gemak! Nou ja gemak… Wat betreft aantal stukken dan! Gelukkig hebben we nog wat weken, om kracht & uithouding op te bouwen & halen we het dan wel met gemak!

Na de repetitie inventariseren; Ruim 15 volwassenen en de kinderen blijven eten en de film kijken…Want dat was voor deze keer wat anders dan anders.Om de beleving, saamhorigheid en gezelligheid te krijgen hebben we besloten om ná een aantal zaterdagrepetities films te kijken, waarvan we de muziek spelen op ons concert Broederband@themovies op 15 april aanstaande.

Chinees besteld & THE Rock aan.Wat leuk, gezellig en leerzaam was het! Na een uur heerlijk gegeten met z’n allen. Ahh! Daar waren de kinderen ook weer.Na het eten weer verder met de film. Wat is het leuk om de muziek te horen in de film die je zelf speelt. Tegen half 10 was het afgelopen. Opruimen en tegen 10 uur waren we thuis.Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Gelukkig spelen we veel stukken op ons concert, uit prachtige films.

Dus dat gaat goed komen!

Bladwijzer maken Permalink.

Reacties zijn gesloten.