Aan het woord…Karlijn van Kruchten

Over 10 jaar hoop ik van de muziek en het theater te kunnen leven.

[interview t.b.v. het concert ‘De Broederband in Love’  op vrijdag 7 april]

Karlijn van Kruchten

1. Kun je jezelf kort voorstellen? Wie ben je, waar kom je vandaan, hoe ziet je muzikale loopbaan er tot nog toe uit.

Mijn naam is Karlijn van Kruchten en ik ben 20 jaar. Ik ben geboren in Venlo en heb daar 18 jaar lang met veel plezier gewoond en veel muziek en theater mogen maken. Ik studeer nu 2 jaar Muziektheater aan het Conservatorium van ArtEZ in Arnhem. Daar mag ik met veel mensen uit het vak werken aan mooie muziektheater projecten en mezelf muzikaal en theatraal ontwikkelen op mijn eigen manier.

2. Hoe ben je zo bij de Broederband verzeild geraakt?

Door Peter Tol, de dirigent. Hij heeft mij horen zingen op een camping in Frankrijk waar wij beide al jaren komen. Ik werk er in het animatieteam als koordirigente en nog vele andere muzikale en theatrale projecten. Toen Peter mij vertelde over de Broederband was ik meteen enthousiast.

3. Wat vind je ervan om door zo’n mooi orkest te worden begeleid?

Wauw, ik vind dit echt een hele eer om met een mooi groot orkest te spelen. Wat wil een zangeres nog meer? Maar het belangrijkste en leukste vind ik om samen de muziek echt te laten leven.

4. Wat vind je van de nummers die je gaat zingen?

De nummers die ik mag zingen zijn stuk voor stuk allemaal mooi. Het zijn allemaal nummers met een boodschap, een verhaal en een kern van waarheid. De nummers worden nog mooier door de begeleiding van het orkest.

5. Welk nummer vind je het mooist?

Aaaah lastig, maar als ik dan echt moet kiezen dan kies ik voor ‘Laat me’, van Ramses Shaffy. Ik ben groot fan van Shaffy en ik zing veel nummers van hem. Bovendien hou ik heel erg van Nederlandstalige nummers. Het nummer ‘Laat me’ is echt een levenslied en is zo puur en echt. De tekst raakt je! En als er dan ook nog een fantastisch bombastische klank van de Broederband bij komt is het echt waanzinnig!

6. Waarom moet heel Kampen uitlopen om jou te horen zingen?

Waarom moet heel Kampen uitlopen om de Broederband samen met mij te horen zingen? Omdat wij samen muziek kunnen maken en de mensen iets willen laten beleven wat ze nog niet gehoord hebben of kennen!

7. Je studeert ook saxofoon en speelt zelf in een harmonieorkest. Kriebelt het niet om de toeter te pakken en gewoon mee te spelen?

Het blijft altijd kriebelen! Zeker omdat ik nu niet meer bij de harmonie kan spelen vanwege mijn studie. Maar samen muziek maken is het mooiste wat er is, vind ik!

8. Hoe ziet jouw toekomst eruit? Hoe kent Nederland jou over 5 of 10 jaar?

Over 10 jaar hoop ik van de muziek en het theater te kunnen leven. Ik wil dan graag mijn eigen liedjesprogramma hebben in een eigen show. Ook hoop ik de theaters rond te gaan met een muziektheatergezelschap en daar mijn drie disciplines, Spel, Zang en Saxofoon, te kunnen combineren. Hier en daar in een film of serie spelen zou ik ook geen probleem vinden?

9. Hoe ga je verkleed met carnaval?

Als een manusje van alles…. Alle gekke combinaties die je maar kunt bedenken, want met carnaval kan alles!

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *